Voor de volgende nacht was er weer een opdracht. Door de verhoogde vliegintensiviteit der laatste week, was Follie Bouma oorspronkelijk voor operatie 197 vrijgesteld. Door ziekte en verliezen waren er echter bemanningen tekort. Follie meldde zich met zijn bemanning om voor operatie 197 in te vallen. Het zou hun laatste vlucht worden ........

Het was de avond van de 18e aug. 1944, toen te 23.05 uur de FW 258 G, tezamen met zes andere Mitchells, van Dunsfold opsteeg. Drie Mitchells zouden Duitse geschutsopstellingen, nabij Falaise, in het licht zetten door middel van "Flares” (Magnesiumlicht aan parachutes). Bij dit licht zouden de vier andere Mitchells, in formatie vliegend, de geschutsopstellingen door een precisiebombardement vernietigen. Op weg naar het doel moest de FV 970 K terugkeren wegens motorstoring.

Tegen 12 uur zetten de Mitchells FR 198 C, en FR 193 L de geschutsopstellingen in het licht. Het weer op zichzelf was helder met 2/10 bewolking op 5/6000 feet.  Op. een hoogte van 3000 meter naderen vier Mitchells in strakke formatie, snelheid 400 km. p.u. De formatie trekt een scherpe bocht ........ Bombing .... bombing... bombing ........ klinkt het door de boordtelefoon. De Flak heeft de formatie geplot en de in aanloop zijnde formatie is nu een helder doelwit. Grijze wolkjes van ontploffende granaten markeren de baan der aanstormende Mitchells. "Go”, commandeert de groepsleider en de 4 Mitchells laten hun bommenlast vallen. De traditionele opstoot wordt gevolgd door een klim om buiten bereik der Flak te komen. De FR 195 R, FR 196 T, FR 178 S schieten omhoog en razen weg, FW 258 G, de 4e Mitchell uit de formatie is door de Flak geraakt en glijdt landinwaarts af .... Waarschijnlijk heeft Follie Bouma nog getracht de kist onder controle te krijgen; dit is op te maken uit de plaats waar de FW 258 G neerstortte, nl. ’t plaatsje Acqueville, n.w. van Falaise. De bemanning, bestaande uit res. 1e luitenant-vlieger Milt. Luchtvaart F. Bouma, res. sergeant-vlieger Milt. Luchtvaart H. J. H. Seelig, korporaal-vliegtuig-schutter zm. R. Langendam (90653z.), korporaal-vliegtuigschutter zm. W. A. H. Melissen (90651z), kwamen hierbij om het leven. De terugkerende Mitchells ondervonden nog zwaar doch onnauwkeurig gericht afweervuur, opkomend uit het gebied van Mezedon. Landingstijd op Dunsfold 19 aug. 1944 te ’s nachts 1.10 uur.

polsplaaatje (kant1)polsplaaatje (kant2)graf aquevilleDe bemanning van de FW 258 G, geïdentificeerd aan de metalen plaatjes die ze om de pols droegen, werd begraven op het kerkhof van Aqueville.