In de nacht van 18 op 19 augustus 1944 dook een formatie van 4 B 25 Mitchell bomrnenwerpers, met brullende motoren in aanvalsvlucht op Duitse geschutsopstellingen nabij de Franse plaats Falaise.

Na het werpen van hun bommenlast gleed een der Mitchells landinwaarts af. Het was de FW 258-G,bestuurd door de luitenant vlieger Follie Bouma. De FW 258-G was in de aanvalsvlucht geraakt door Duits afweervuur en gleed landinwaarts af, vier man de dood insleurend. Bij het dorp Acqueville sloeg de kist brandend te pletter ........

Nu Nederland zijn doden herdenkt meenden wij er goed aan te doen met dit verhaal allen te eren die hun leven voor het vaderland gaven. Follie Bouma, een zoon waar Harlingen trots op mag zijn, was vlieger bij het bekende 320 Squadron in Engeland. Een squadron dat geheel uit Nederlanders bestond en dat in verloop van de vijf oorlogsjaren 40 vliegtuigbemanningen verloor. Totaal 157 manschappen kwamen om.

9 juni 1945

Met dit voor u zo droeve nieuws, bied ik u mijn oprechte deelneming aan en hoop, dat de wetenschap dat uw zoon het hoogste offer bracht voor de bevrijding van ons vaderland, u een troost moge zijn.

Luit.-Admiraal I. T. H. FURSTNER

Parijs, 25 oktober 1948

De minister van de Nationale verdediging heeft postuum verleend “de orde van de luchtmacht”aan res. 1e luitenant F.Bouma.

Uitstekend bevelvoerend officier van de bemanning van de Mitchell van het eskader 320. Heeft een heldhaftige dood gevonden op 19 augustus 1944 tijdens een opdracht tot het bombarderen van Kaap Falaise”.

Deze aanhalingen rechtvaardigen de verlening van het oorlogskruis 1939-1945 met de palmtak.

w.g. Minister van Nationale Verdediging Ramadier