Het originele krantenartikel

Afbeelding1(klein)De kern Afbeelding2(klein)van de website wordt gevormd door het krantenartikel van 3 mei 1968. Voorzover ik heb kunnen achterhalen is dit artikel geschreven door de heer J.H. Bekius. Het artikel is inmiddels ruim 50 jaar oud en kent een wat gedragen taalgebruik. Een taalgebruik dat we nu niet meer zouden hanteren. Naast het historische verhaal is het daarom ook zeer lezenswaardig om te zien op welke wijze men in 1968 zaken beschreef.

Het artikel is op twee manieren te lezen. In de eerste plaats door de gescande pagina's  vergroot op het scherm te presenteren. Ga daarvoor naar de afbeelding van het betreffende krantenartikel hiernaast en druk er twee keer op.

De complete tekst is ook gedigitaliseerd en dus als digitale tekst te lezen en te printen. Ga daarvoor naar  [ Klik hier voor de complete tekst].  Het originele taalgebruik heb ik in deze stukken gehandhaafd, inclusief sommige spelfouten. Andere stukken, met name foto's, die ik verzameld heb, heb ik zoveel mogelijk een plaats gegeven in het complete krantenartikel. Middels de taalknoppen rechtsboven is het artikel ook in andere talen voorhanden.De vertaling wordt gedaan met behulp van Google Translate. Dit levert niet altijd een juiste vertaling op, Maar het is meestal wel begrijpelijk. Soms heb ik de digitale tekst iets moeten aanpassen om een goede vertaling te realiseren. 

Klik hier voor de complete tekst