Reactie van de oudste zoon van Richard Heinrich Tessers (ontvangen 18-06-15)
Ik ben de oudste zoon van Richard Heinrich Tessers en vanaf dat ik kon lopen luisteren en begrijpen vertelde mijn vader zijn verhalen met kleine beetjes
Een van die korte verhalen was over zijn commander Bouma (Follie) en over het niet terugkeren van sommige kisten.
Hij vertelde ook altijd dat als het je tijd niet is dan ga je niet en uiteindelijk na zovele raids en een lange loopbaan als vliegverkeersleider bij MVKV is mijn vader toch 85 jaar geworden.
Op een van die vluchten dat hij niet mee hoefde door omstandigheden was die bewuste vlucht van de Mitchell FW 258 G waarbij Follie Bouma en zijn crew het leven lieten terwijl mijn vader er een of twee dagen eerder met Follie Bouma als zijn commander en met dezelfde kist mee was geweest op n raid.
Het heeft op mijn vader n hele diepe indruk achter gelaten en ik denk ook dat op dat moment een soort onderbewuste angst heeft plaats genomen bij hem die hem na de oorlog toch het ptts syndroom opleverde.
Mijn vader heeft op diverse Mitchell,s gevlogen en op een daarvan is ook hun kist door flak geraakt en kreeg mijn vader een bomscherf onder in zijn voet.
Deze Mitchell FR 189 F is toch op de basis Dunsfold geraakt.
Ik heb al die jaren gedacht dat ze een noodlanding moesten maken, maar dat is niet waar.
Jammer genoeg kan ik nergens geen een foto van mijn vader vinden over de periode in England.
Ik heb alles afgezocht, te vergeefs.
Ik wilde dit aan u vertellen nadat ik uw website heb bezocht en aandachtig heb gelezen en toen op de naam van mijn vader stuitte.