over het 320-squadron

.

Nieuws 2016 06 04 3210SQN 286x240Omdat dit squadron zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in het leven van mijn oom heb ik ook het één en ander achterhaald betreffende dit squadron. Deze informatie is hier te vinden.

Uitzending Omroep Zeeland over Frits Prinsen

De eerste filmopname gaat over Frits Prinsen. Hij heeft net als mijn oom gediend bij het 320e squadron. Er is over hem een programma gemaakt dat is uitgezonden bij Omroep Zeeland in 2008. De film gaat o.a. over een aanval met 12 Mitchell's op Vlissingen op 20 augustus 1943. Duidelijk is dat in één van de toestellen ook Follie Bouma zat.

VERDER KIJKEN
Mitchells onderweg
Deze filmopname toont een aantal  Mitchell's B-25 van Squadron 320 die onderweg zijn naar doelen op het vaste land.
VERDER KIJKEN
Beelden van een bombardementsvlucht

Deze filmopname is een film die gemaakt is op 28 oktober 1943. Hierin wordt duidelijk hoe het toeging bij de bombardementsvluchten. Het ging hier om een vlucht op Cherbourg.

VERDER KIJKEN
Literatuur

ScreenShot025In het verleden zijn er diverse artikelen en boeken verschenen over het 320e squadron. In oktober 2013 verscheen echer een zeer compleet standaardwerk. 'Eenige Wakkere Jongens' is de eerste integrale studie over de Nederlandse strijdkrachten in Groot-Brittannië. Het boek beschrijft de tot dusver onderbelichte geschiedenis van een groep onverschrokken jongemannen - uitgeweken militairen, vrijwilligers van overzee en Engelandvaarders - die hun leven riskeerden voor de vrijheid van anderen. De schrijver, Erwin van Loo, is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Koninklijke Luchtmacht en haar voorgangers. Hij is (co)auteur en redacteur van diverse onderzoekspublicaties.

U kunt het boek hier bestellen.