In herinnering
Herbegrafenis Grebbeberg
Op 28 februari 1950 is Folkert Bouma samen met de andere bemanningsleden begraven op de Grebbeberg. Onderstaande stukken geven een overzicht van die gebeurtenis.
In het archief
In het archief van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie bevinden zich diverse kaartjes met personele informatie betreffende Folkert Bouma. Waarschijnlijk werd er dus op verschillende plekken een administratie bijgehouden. Hieronder staan afdrukken van persoonskaarten die ik van het Instituut mocht ontvangen.
Herinnering op Dunsfold
In de zomer van 2019 brachten mijn nicht Bertha en haar partner Barend een bezoek aan het voormalige vliegveld Dunsfold, zuidelijk van Londen. Op het vliegveld zelf is er vrijwel niets dat nog herinnert aan de rol van dit vliegveld tijdens de 2e Wereldoorlog. Slechts in een hoek van het terrein is er een klein museum in een port-a-kabin. Hier heeft de heer Reg Day een verzameling opgezet ter herinnering aan de gebeurtenissen uit het verleden. In het museum bevind zich een "Roll of Honnour" waarop ook de naam van mijn oom voorkomt.
Voorbereiding artikel
Het krantenartikel in de Harlinger Courant van 1968 is op zich ook een herinnering aan mijn oom. In het archief van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) in Den Haag bevindt zich een tweetal brieven die de heer F.J.A. Lutz, hoofd van de sectie Krijgsgeschiedenis KLU, verstuurd heeft aan de heer Bekius in Harlingen. Hieronder staan deze twee brieven van april 1968. Ook bevindt zich in dit archief een lijstje met de belangrijkste loopbaangegevens gedateerd 15 augustus 1968, dus ná het verschijnen van het artikel in de Harlinger Courant.
Krantenartikel 11 februari 2014
Op 11 februari 2014 verscheen een artikel in de Harlinger Courant van de hand van Hille Oppedijk, amateur-historicus van o.a. het 320-squadron. Hierin noemt hij twee Harlingers die in het 320-squardon hebben gediend en die in de oorlog zijn omgekomen, namelijk Folkert Bouma en Paulus Kwast. Het artikel staat hiernaast. Door er op te klikken wordt het artikel uitvergroot en dus leesbaar.
website Ministerie van Defensie
Het Ministerie van Defensie houdt op haar website bij wie welke onderscheiding heeft ontvangen. Ook Follie Bouma wordt daarin genoemd.
Een medaille
In 1950 werd posthuum het OORLOGSKRUIS 1939-1945 MET PALMTAK verleend.